Lørdag – Sedona med venner

Så blev det lørdag og endnu en smuk dag venter.

Vi har aftalt med Helle og Joe, at vi mødes i Sedona kl. 9 – både for at solen ikke har alt for megen magt mht temperaturen og fordi vi håber på ikke at løbe ind i ALT for mange turister.

Der er egentlig så meget, vi gerne vil vise dem – men i dag har vi valgt at tage dem med på Little Horse Trail, en tur, der ikke er for store stigninger på, ikke alt for lang – og alligevel virkelig smuk. Det er her, vi sidste år tog det billede, som ligger som coverbillede på min Facebook-profil.

Vi når op på “toppen” og her er egentlig så super smukt – vi møder dog lige den udfordring, at man kan køre op “bagfra” – og lige som vi når op, vælter det op med Jeeps med turister, der råber og skriger, der vil placere deres børn rundt omkring og hujer og larmer for at tage billeder af dem…

Det er nok egentlig den ændring der er sket i Sedona over de sidste år… flere og flere turister, folk som ikke gider gå, men tager den nemme vej rundt med Jeep for at tage billeder af, hvor de har været.

Vi nyder dog turen alligevel, og det er meget begrænset, hvor mange mennesker, vi møder på vores tur (udover på toppen) – og jeg håber du er KLAR til billeder, for her kommer de 🙂

Nede ved bilen igen smører vi en sandwich og får fyldt vores indre tank op med vand. Det har været en skøn tur og det er tid til at Helle og Joe sætter kursen mod Las Vegas igen, og Claus og jeg kører tilbage til Flagstaff.

Midt på eftermiddagen har vi igen pakket bilen og nu går turen nordpå til Chinle, hvor vi skal besøge Cheyvonne og Scott. De er gode venner, som vi har kendt i en hel del år efterhånden. Scott har vi nok kendt i 6-7 år, vil jeg tro. Vi har en aftale med dem om, at vi bliver til tirsdag – vi kan låne deres ene lejlighed, de har nemlig to, som ligger næsten lige ved siden af hinanden. De arbejder begge som lærere på skolen, hvor der medfølger lejlighed.

Chinle ligger på Navajo reservatet, dvs de fleste indbyggere her i byen og i en stor radius omkring er enten Navajo indianere eller hvide amerikanere, der f.eks. arbejder på skolen. Scott har arbejdet som lærer heroppe i omkring 15 år, han underviser de højere specialklasser, altså unge mennesker mellem ca. 14 og 22, som har haft det svært i deres opvækst og/eller i skolen. Udover at undervise, er Scott trapper og jæger. Når han trapper, fanger han dyr i fælder, bruger kødet af det, der kan bruges – og sælger skindet. Han har aftaler med flere landmænd oppe i bjergene, som har brug for hjælp til at skyde/trappe de dyr, som enten æder deres afgrøder, deres dyr eller græsset som dyrene egentlig skal leve af. Dvs det er skadedyr, han skal fjerne. Det kan være præriehunde, ræve, prærieulve (coyotes), vilde hunde, bobcats, lynx og endda pumaer.

Cheyvonne er uddannet lærer for et par år siden og arbejder med de mindre klasser, pt også med specialklasserne. Hun er selv Navajo og har to skønne drenge.

Der var lagt op til en rigtig hyggelig aften, men jeg bliver syg! Sådan rigtig syg med opkast og dårlig mave… Pyha, det tager da totalt pusten fra mig at være syg hel natten 🙁