Ordliste

Arizona er en delstat i det sydvestlige USA, der grænser op til New Mexico, Utah, Nevada og Californien. Statens navn menes at komme fra det indianske ord arizonac, som betyder “stedet ved den lille kilde”. Arizona bliver også kaldt for Grand Canyon State.

Basecamp er et sted ude i naturen – langt fra alfarvej i hhv. skov og ørken-/bjergområde, hvor vi er helt alene uden forstyrrelser fra andet end naturen selv. Her slår vi lejr. I Basecampen har vi køkkenfaciliteter, lokum og et primitivt brusebad.

Bushcraft handler om, hvordan du klarer dig i naturen med få midler. Undervisning i bushcraft skal ses som introduktion til at leve i naturen og dermed som en naturlig overgang at være til stede i nuet med de muligheder det giver.

Grand Canyon er en kløft, som er ca. 1.600 m dyb med meget stejle skrænter i Coconino County i det nordlige Arizona. Grand Canyon ligger i Grand Canyon National Park, en af de første nationalparker i USA. Grand Canyon er 446 km lang og op til 26 km bred.

Hogan er det oprindelige traditionelle hjem for Navajo indianerne. En hogan er som regel rund og kegleformet, men kan også være firkantet. Døren vender iflg. Navajo tradition mod øst for at byde morgensolen velkommen og åbne for rigdom og lykke.

Hopi-reservatet (i daglig tale blot Hopi) er et indianereservat med hovedsæde i byen Kykotsmovi, Arizona, Hopi  ligger ca. 250 km nordøst for Phoenix og er fuldstændig omringet af Navajo Reservatet. Hopifolket har boet her siden det 12. århundrede, og de er fabelagtige håndværkere indenfor bl.a. kachina-dukker, kurvevævning, lerpotter og sølvsmykker.

Knife Only er egentlig et selvstændigt kursus over 2 fulde dage. Vi har plukket det væsentligste ud til dig og tilpasser det til turen. Du lærer at lave ild, at lave dit eget bestik, hvad naturen bryder på af mad og medicin, hvordan du får (rent) vand, naturvandring, hvordan du bygger et shelter, og så lidt psykologi.

Mindfulness stammer egentlig fra buddhistisk tænkning – ud fra buddhisternes meditative evne til at se virkeligheden, som den er. At være opmærksom, nærværende og til stede. Mindfulness betyder, at være opmærksom på en bevidst måde i øjeblikket, uden at dømme eller tillægge tingene en anden værdi eller betydning end den, der er til stede i nuet.

PMS: Positiv Mental Styrke.

Retreat: betyder “tilbagetrækning; tilflugtssted; refugium; fristed; oase; helle”. Det er en tilbagetrækning fra hverdagens mange gøremål og strøm af informationer. Et pusterum fra stress og jag. Et helle for tankerne og følelserne, med plads til refleksion. En retræte til stilhed og indsigt. Retreat foregår i naturen, hvis harmoni er balsam for sjæl og sind.

Wilderness Skills er simple færdigheder til at klare sig i naturen. Undervisning i Wilderness Skills skal ses som introduktion til at leve i naturen og dermed som en naturlig overgang at være til stede i nuet med de muligheder det giver.