26/6-2016: Sedona – Devil´s Bridge

Vi står rimelig tidligt op og kommer ud ad døren ved 9.30 tiden. Vi mødes med Troels ved hans hotel for natten og starter med at køre omkring Farmer´s Market. Det var rent tilfældigt at vi så det – en “torvedag” på en søndag er jo ikke ligefrem normalen i Danmark. Men det er det her i Flagstaff og vi ved at nogle af vores gode venner oftest har en bod her, så vi kører forbi og ser om de er der.

Ellen er der ikke selv, men hendes og Chris´ datter Emma er her, og vi overrasker hende lidt da vi kommer. Det bliver til store krammere og igen får vi lige vendt alt det vigtigste der er sket det seneste år – og aftaler, at vi skal ses inden længe.

26.06.16 Farmers Market
Farmers Market

Farmers Market er et stort “torvemarked”, hvor man kan købe alt mulig lokalt, bl.a. kød, honning, kager og alverdens andre ting og sager. Noget af det vi altid taler om når vi er her er, at her er vildt mange hunde! Jeg skulle lige til at skrive, at alle her har en hund med sig – men det passer jo ikke helt. Det er der dog rigtig, rigtig mange der har. Mange er rescue dogs, hunde der er samlet op ude i reservaterne, hvor ingen rigtig gider dem, når de bliver mere end nogle få uger gamle. Så bliver de “smidt ud” ved benzinstationerne eller i en vejside. Nogle gør virkelig, hvad de kan for at passe deres hunde – mens andre ikke helt har fornemmelsen for at passe på dem og ikke regner dem for noget.
Tony er blevet en del af en af de større organisationer herovre, som hjælper med at redde og omplacere hunde fra reservaterne og lur mig, om ikke vi skal ud og hjælpe med at hente nogen på et tidspunkt i vores ferie.

26.06.16 Sedona 5

Men lige nu går turen til Sedona. Vi kører gennem de smukke hårnålesving ned mod Sedona, jeg elsker den tur her – så frodig, så fuld af farver, så enestående og bare så smuk.

Vi køber frokost i Whole Foods, som vi kan have med på vores hike, og vi køber årskort til Sedonas områder. Og så går det endelig ud mod bjergene. Vi får parkeret bilen, har masser af vand med og noget frugt (og frokost) og andet godt, til når det bliver mega varmt og turen tilbage virker laaang!

Det er varmt, +45 i solen, men vi får startet godt ud. Det er altid super skønt at gå mod målet, hvad enten det er Devil´s Bridge eller et andet hiking-punkt. Det er varmt (og ja, det skrev jeg så lige igen, for det er meeega varmt) og turen op er lidt sej, men det hele værd. Da vi endelig er oppe, er vi helt alene. Selvom det er et kendt sted for hikere, er det ikke så mange, der tager turen herop. Vi får taget nogle billeder – Troels har ikke været her før, og det danske flag kommer frem og med på billederne. Kornum approves (intern joke)…

26.06.16 Sedona Kornum
Kornum approves
26.06.16 Sedona
The crazy Danes!

Mens vi sidder heroppe og spiser frokost, kommer der først to unge fyre, asiatisk af udseende. Den ene gut er helt klar og springer ud på “broen” – den anden er tilsyneladende højdeskræk, fortæller han. Men de kommer begge to derud og vi tilbyder at tage et billede af dem. Claus fotobomber selvfølgelig et billede – og da de har været længe nok derude og kommer ind og tager et hvil, ser de billederne og får et godt grin. De er helt flade af grin over det skøre billede af Claus – og vi får sagt med stor autoritet i stemmen, at det er “bad juju” at slette det! Så mon ikke de venter med at slette det, til de er godt nede igen 🙂

26.06.16 Sedona 1
SERE instruktører på kanten!

Vi går ned igen – det går meget lettere end op. Det sidste stykke er dog en dræber! Jeg har ikke været i varmen mere end et par dage og er nok ikke liiiige i den bedste form i øjeblikket. Så jeg er lige ved at have en nærdødsoplevelse på vejen. Heldigvis har jeg jo to gode mænd omkring mig, så vi kommer alle godt tilbage til bilen. Af med skoene og på med sandalerne – masser af dejlig kold vand og en saftig nektarin – så er jeg godt kørende igen. Vi kører tilbage op gennem Sedona, bjergene, skoven og ender i Flagstaff en lille time senere.

26.06.16 Sedona 4
Masser af vand!

Vi tager på Diablo Burger og får super lækker aftensmad. Vi er godt brugte, men gosh, sådan en Diablo Burger er skøn! Super godt kød fra køer der kun har gået på græs. Claus og jeg får en Cheech med guacamole og jalapenos mmmm…

Vi kører hver til sit og vi hopper på hovedet i seng, da vi kommer hjem. Vi ved allerede nu, at dagen i morgen bliver lang – og spændende 🙂

26.06.16 Sedona 3