23-24/5-2015: Knife Only kursus

Tony fortæller om huler...
Tony fortæller om huler…

Tidligt op… gøre os klar til dette års overlevelseskursus hen over weekenden.
Der er 12 tilmeldte og vi mødes allesammen med Tony og Mike udenfor Flagstaff, inden vi kører ud i området. Vi kører ud i to grupper – det tager en lille time at komme der ud. Områderne vi kører igennem er en følelse af at være langt ude på prærien.

Efter cirka en god halv time på grusveje, hvor man skal være glad for, man kender vejen… kommer vi frem til basecampen. Der ER naboer, men det er ganske få, og alle kender hinanden her ude. Vi parkerer og samles i hoganen, som vil være undervisningslokalet de næste dage. Jeg vil ikke skrive så meget omkring denne weekend, da vi har været på Knife Only kursus et hav af gange, og jeg har beskrevet det herinde på siden næsten lige så mange gange. Du kan evt. søge på Knife Only kursus her på siden.

Claus gør klar til at fortælle om vand!
Claus gør klar til at fortælle om vand!

Jeg er træt og totalt afstresset efter to dages Reiki kursus, og har ikke brug for at skulle knokle rundt i de her dage. Så jeg lader Tony, Mike og Claus gøre deres arbejde, og så nyder jeg bare at være her og at være mig. Vi har som skrevet også været med på det her kursus hvert år, vi har været her, og det er efterhånden mange… Så jeg kender til det hele – hvordan man håndterer en kniv, hvordan man søger ly og bygger sit shelter ude i naturen, hvordan man filtrer vand, hvordan man signalerer osv osv osv. Så ja, jeg læner mig tilbage og ER.

De 12 kursusdeltagere får hver især bygget deres shelter rundt omkring – og de ser alle rigtig fine ud, og vil kunne holde til, at der kommer lidt regn. Omkring kl. 17.30 kører jeg “hjem” i huset. Jeg har valgt, at jeg kører hjem og sover. Det er ikke fordi jeg ikke KAN sove derude, selvom der er lidt koldt. Men jeg har bare ikke brug for det lige nu – men derimod ro, egenomsorg og en god seng 🙂

Hygger mig med at snitte en ske...
Hygger mig med at snitte en ske…

Så jeg smører en sandwich da jeg kommer hjem og hopper i køjen mega tidligt.

Prisen for at være kørt hjem er så til gengæld, at jeg smører sandwich til instruktør-gutterne… Så det er virkelig, virkelig tidligt op, i bad, smøre sandwiches og så lige en kop kaffe med “under armen”, og så er jeg på vejen igen. Jeg er ude i basecamp kl. 8. De har været igang med undervisning noget tid allerede. Herude står man op med solen – og går i seng med solen…  Claus underviser i rensning af vand, og vi leger med signalering, når da ellers solen er fremme.

Det er virkelig et øv vejr herovre i øjeblikket – højst usædvanligt! Så det regner lidt, så skinner solen lidt, så blæser det lidt, og så er det bare overskyet – det hele on/off i hele weekenden. Øv, jeg vil ha´ sol og varme! Heldigvis siger vejrudsigten, at det skifter i løbet af den kommende uge.

Ved 15-tiden følger vi de første ud af basecamp. Vi skal have dem ud til asfaltvejen, hvorfra det er let nok at finde ud til hovedvejen igen.

Vi kører hjem, Claus får sig et bad, og resten af eftermiddagen bliver brugt inde på Bookmans.

Smukke omgivelser ved basecampen
Smukke omgivelser ved basecampen
En af kursisterne har bygget et mega fint shelter. Som det kan ses, er den helt tør indeni, selvom det har regnet.
En af kursisterne har bygget et mega fint shelter. Som det kan ses, er den helt tør indeni, selvom det har regnet.
Os selv - ved Basecampen
Os selv – ved Basecampen
San Fransisco Peaks - da jeg kører hjem lørdag sidst på eftermiddagen
San Fransisco Peaks – da jeg kører hjem lørdag sidst på eftermiddagen
Hyggestund ved bålet
Hyggestund ved bålet